Jaarrekening Samenstellen

Falcon Accountants is u graag van dienst bij het professioneel samenstellen van uw jaarrekening. Wij verzamelen de benodigde gegevens, verwerken en rubriceren deze. Hieruit volgt uiteindelijk een samenvatting van de financiële informatie in de vorm van een jaarrekening of een andere financiële verantwoording. Wij stellen de jaarrekening samen in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving. Als bevestiging voegen wij een ‘samenstellingsverklaring’ aan de jaarrekening toe. Zo weet de ontvanger van de jaarrekening dat deze door een accountant met zorgvuldigheid is samengesteld en voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Falcon Accountants stelt de jaarrekening in principe in het Nederlands op maar wilt u de jaarrekening liever in het Engels dan is dat geen enkel probleem. Falcon Accountants heeft een groot aantal internationale cliënten en stelt jaarlijks ook diverse jaarrekeningen in het Engels op.

Het is mogelijk dat uw onderneming onderdeel is van een groep van bedrijven. Veelal wordt voor een groep van bedrijven een geconsolideerde jaarrekening verwacht en soms is dit zelfs wettelijk verplicht. De geconsolideerde jaarrekening geeft immers inzicht in het wel en wee van de gehele groep. Falcon Accountants heeft uitgebreide ervaringen met kleinere en grotere consolidaties. Ook met internationale consolidaties waarbij vreemde valuta een rol kunnen spelen.

De jaarrekening is niet alleen een cijfermatige weergave van het afgelopen jaar, maar ook een belangrijke basis voor het nemen van beslissingen over de toekomst van uw onderneming. Wij kennen uw business, en denken met u mee over mogelijke verbeteringen van uw bedrijfsvoering. De bespreking van de jaarrekening speelt hierbij een belangrijke rol. Samen met u nemen we de cijfers en ontwikkelingen door, analyseren deze en kijken naar vooruitzichten, begrotingen, budgetten en toekomstige stappen.