Transport

Eén van de specialismes van Falcon Accountants is de transportsector. Bijvoorbeeld voor een accountantsverklaring voor het NIWO t.b.v het aanvragen van een Eurovergunning kunt u snel bij ons terecht. Eén van onze registeraccountants is zelf ook in het bezit van de getuigschriften voor goederenvervoer en voor personenvervoer over de weg en kent het klappen van de zweep in deze sector!

NIWO

De NIWO vergunning is een verplichting voor ondernemers die actief zijn in de transport- en koerierssector. NIWO is de afkorting van Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie. Deze vergunning heb je nodig als je in Nederland of de EU diensten levert als transportondernemer. De NIWO vergunning wordt op naam van de onderneming afgegeven en is 5 jaar geldig. Ook een eventuele verlenging wordt voor 5 jaar afgegeven.

Ondernemers die actief zijn in de goederenvervoer, moeten een dergelijke vergunning hebben. Het is bij wet in de staatcourant bepaald dat de NIWO vergunning verplicht is voor ondernemers die voertuigen inzetten met een laadvermogen van meer dan 500 kilogram. Dit betekent dan ook dat je voor voertuigen die minder dan 500 kilogram laadvermogen hebben, geen vergunning hoeft aan te vragen.

niwo